Sunday, February 06, 2005

Taloa ostamassa

Menin itsekseni katsomaan erästä sopivan hintaista puutaloa, olin ensimmäinen paikalla, omistajaperhe lähti juuri kun tulin. Välittäjä oli tullut jo aiemmin.
Piha oli iso, tilaa vaikka kuinka monelle autolle. Vieressä oli paljon saman aikakauden puutaloja, näkyvyyttä jonkin verran, mutta olihan nyt syksy, puut olivat varistaneet lehdet.

Astuin sisään taloon, välittäjä esitteli minulle keittiön, olohuoneen (todella iso), kylpyhuoneen ja sitten tuli vuokrahuone. Talon nurkasta lähti kummallinen kapea huone, joka oli kytköksissä talon kahta seinää kiertävään verantaan. Kuulemma sitä huonetta oli vuokrattu ja että veranta kuului vuokraan. En käsittänyt miksi veranta kuului sopimukseen.

Olin ulkoa katsonut, että talossa on myös toinen kerros, jossa oli ilmeisesti lasten leikkihuone todella isoine ikkunoineen, mutta kun kysyin, välittäjä nauroi ja sanoi, että ne ovat kadun toisella puolella olevan kerrostalon ikkunat. Ihmettelin että olin muka katsonut taloa niin vinoutuneesti. Talossa ei silti ollut toista kerrosta...

Menimme keittiöön ja puhuimme siitä kuinka tämän ikäisten talojen alkuperäiset asukkaat yleensä piilottivat talon lämmityspattereiden taakse säästönsä. Päätimme kurkata keittiön patterin taakse, nostimme ensin jonkun telinesysteemin sen päältä ja kuinka ollakaan, patterin takana oli muutaman sentin paksuinen salkku. Välittäjä avasi salkun ja siellä oli sekki arvoltaan 862 000FIM. Wau! Talon hinta oli 860 000FIM. Ajattelin jo itsekseni, että saisin shekin ja ostaisin talon, mutta välittäjä sanoi, että se kuuluu nykyisille asukkaille. Kirosin mielessäni, kuinka olisin voinut talon ostamisen jälkeen koluta patterit läpi ja päästä vaikka vähän plussalle...